top of page

GENT

SPORTKINESITHERAPIE IN GENT

Fourward is een sportkinesitherapiepraktijk in Gent.

Ons doel? Kwalitatieve sportkinesitherapie geven waar beweging centraal staat.

Schouderscreening Hannes.jpeg

WHAT DO WE DO? 

Onze focus ligt op sporters met ambitie van alle niveau’s, maar de praktijk is er even goed voor niet-sporters die benieuwd zijn naar de kracht van beweging. Ons team bestaat uit therapeuten met elk hun eigen expertisegebied en wordt kwalitatief ondersteund door onze osteopaten. 

Kinesitherapie bij fourward inspireert. Je werkt op een positieve manier aan je lichaam door beweging. Wij creëren hiervoor de juiste voorwaarden in de juiste omgeving. FOURWARD staat voor een totaalaanpak die wetenschappelijk onderbouwd is. Met twee therapeuten begeleiden we je op weg naar je herstel.

THE FOUR STEPS FOURWARD 

 

ONE: INFORM

Bij FOURWARD is inzicht krijgen in je problematiek cruciaal. Uit tal van onderzoek is immers gebleken dat het begrijpen van je letsel een onmisbare eerste stap is richting je herstel. 

TWO: GAMEPLAN 

Een revalidatie staat of valt met een goede strategie. We maken steeds een eerlijke inschatting van de diagnose en stellen samen met jou haalbare doelstellingen op gekoppeld aan jouw persoonlijke tijdslijn.

 

 

THREE: SELF-CONTROL

Bij FOURWARD ben je niet afhankelijk van je therapeut: Met de individuele tips & tricks die je van ons krijgt ga je zelf aan de slag en neem je de controle in handen op weg naar je herstel! 

 

FOUR: MOVE!

We like the way you move! De kracht van beweging staat centraal in alles wat we doen.

AW Collection

JUST KEEP MOVING MET MARJAN

Wat? Voor wie? Bewegen in kleine groepjes onder deskundige kinebegeleiding van Marjan Himpe. Voor iedereen die beslist dat ouder worden niet moet samengaan met achteruitgaan. ​

Waarom? Om te kunnen blijven doen waar je van houdt!

VRIJE OEFENSESSIE

Bij fourward Gent is er de mogelijkheid om vrij te komen oefenen aan de hand van een 10-beurtenkaart. Tijdens een kinesessie stelt je behandelende therapeut een oefenprogramma op, waarmee je nadien in onze ruimte aan de slag kan en gebruik kan maken van onze faciliteiten. Let wel: je moet hiervoor een slot reserveren in de agenda via onderstaande link. Meer informatie? Vraag gerust aan je behandelende therapeut. 

GREEN SESSIONS
ROOFTOP REHAB

ONZE EIGEN ROOFTOP VOOR OUTDOOR REHAB? CHECK. 

Time to level up your rehab. 

Op ons dak ligt een sportveld in kunstgras van 300m2. Indoor creëeren we de juiste voorwaarden. Haal je de benchmarks? Dan ben je klaar voor de volgende fase van je rehab. Met behulp van high speed screening, change of directions, (...) maken we de kloof tussen revalidatie en return to play zo klein mogelijk. Het uitzicht op de torens van Gent krijg je er zomaar bij. Zorg dat je goed gekleed bent, want het dak is beschikbaar in alle weersomstandigheden! 

 

Kom zeker al wat vroeger naar de praktijk om op te warmen ? Vraag een basis programma om alvast op het dak aan de slag te gaan. 

ROOFTOP - Green sessions

ROOFTOP - Green sessions
Video zoeken...
Change of direction

Change of direction

00:07
Video afspelen
Aquabag accel

Aquabag accel

00:08
Video afspelen

BIKEFIT 

Tijdens een bikefit of fietsafstelling gaat Giovanni op zoek naar het evenwicht tussen lichaam en fiets. Lenigheid, kracht en stabiliteit zijn bepalende factoren in het zoeken naar een goede positie op de fiets. Deze positie is cruciaal om comfortabel te fietsen, blessures te vermijden en optimaal te presteren. De bikefit is toegankelijk voor elk niveau en gekaderd binnen de persoonlijke doelstelling van de fietser (fitness, endurance, competitie, etc.) of het type fiets.

Bikefitting wordt aangeboden voor race-, gravel-, tijdrit-, triatlonfietsen en mountainbikes.

ONS TEAM: 1 + 1 = 3

Fourward is één team! Wij werken steeds met 2 therapeuten per patiënt. Dit zorgt ervoor dat jouw problematiek steeds vanuit meerdere invalshoeken benaderd wordt en garandeert een betere follow-up. Zo zien minder snel zaken over het hoofd en komen we sneller tot inzichten bij complexere problemen. Elke therapeut heeft zijn sterktes, en wij weten perfect welke therapeut bij jou past! Bij het boeken van je intake wordt je uitgebreid onderzocht, de therapeut die je op dat moment behandelt zal bepalen welke therapeut het best matcht met jouw probleem en zijn of haar aanpak! Klik hieronder om ons team te leren kennen. 

Schermafbeelding 2021-03-16 om 22.54.06.

Contact

Wiedauwkaai 23, bus R

9000 Gent

09 311 52 23

info@fourward.be

ONZE PARTNERS

275254982_399034598652619_1825330785689853591_n.jpg
301996961_445693170911774_5345308312276168674_n.png
244787793_229800612501818_7802970239607679029_n.jpg
Logo Bleau Icon Full Color-02.png
bottom of page